¡Viva Cubanos!

Cubanos, mojorojo och en kall lager!

Äntligen fredag och äntligen Cubanos! Våra smaklökar dansar i takt med ren och skär kärlek; generöst med pålägg mellan två brödskivor, mojorojo och en kall öl!

Om det här är det första du läser om Cubanos finns lite mer bakgrund i förra inlägget. Där beskriver vi hur brödet bakades också!

ÖL

Denna omedelbara lager som vi fann matchar rätten perfekt: Hesselby Bryggeri, Lively Lager (artikelnr 32919), 25:90 kr. Med en lagom men ändå tydlig beska fångar den in senapen och majonäsen bra. Honungstoner, med en dröjande smak av bränt knäckebröd och zestad citron ger en extra känsla till den aromatiska och sötsyrliga mojorojon. Fullträff!

Recept

Cubanos – Kubanska smörgåsar
2 portioner

1 kubanskt bröd
1 dl amerikansk senap.
1 dl Hellmans mayonaise.
6 skivor marinerad fläskkarré (se recept för instruktion).
4 skivor kraftigt rökt skinka.
12 skivor Emmentaler/Jarlsberg.
6 skivor inlagd gurka (skuren på längden).

Marinera en bit fläskkarré med en skvätt rom; 1 kruka koriander; 1 msk spiskummin; lite finhackad chili och saft från 2-3 st lime.

Laga fläskkarrén i ugn tills den är genomstekt skiva sedan i skivor om 3-5 mm.

Blanda senap och majonäs.

Dela brödet i två bitar och dela dem sedan i mitten (som ett hamburgerbröd).

Bred både botten och lock med senap/mayo. På botten lägger du sedan:
3 skivor ost; 2 skivor skinka; 3 skivor gurka; 3 skivor fläskkarré; 3 skivor ost och sist toppen.

Tillaga i en smörgåsgrill eller i en stekpanna med lite smör. Steker du smörgåsen i stekpanna rekommenderar vi att du pressar till smörgåsen med en kastrull.

Stek på medelvärme tills brödet är krispigt och gyllenbrunt och vänd sedan.

Om inte osten smält under stekningen kan du skicka in smörgåsen i ugnen på 100°C i några minuter.