Dofterna från kycklingen fyller hemmet och gör tillvaron förförisk. Receptet är enkelt och en ren fröjd för tungan.
Hemligheten ligger i en balanserad smakkombination av sött, salt och söta kryddor. De heta kryddorna upplevs mildare, på så sätt.
Bjud dig själv på en upplevelser, laga den här rätten!
Recept
Recept för 4 portioner
4 st | Kyckling |
3 dl | Apelsinjuice |
Sambal oelek | |
½ dl | Russin |
10-15 | Torkade aprikoser |
Maizena för ljus redning | |
Spiskumming | |
Kanel | |
Salt | |
Peppar |
Gnid in kycklingen med spiskummin, salt och peppar.
Stek kycklingen med skinnsidan ned till skinnet är gyllenbrunt och krispigt (vi stekte i ankfett vilket
gav såsen en extra dimension).
Vänd och stek kycklingen igenom, alternativt bryn andra sidan och låt gå klart i ugnen.
Häll i apelsinjuicen i stekpannan och blanda med köttjuicerna och kryddorna från kycklingen.
Tillsätt Sambal oelek efter smak och pudra i lite kanel.
Låt såsen koka upp, tillsätt russin och aprikos.
Smaka av såsen med salt och peppar och red med lite maizena.
Servera kycklingen med couscous och myntayoughurt.