Laga persisk- och marockanskinspirerad kyckling

Rätten påminner om både marockansk och persisk mat.

Dofterna från kycklingen fyller hemmet och gör tillvaron förförisk. Receptet är enkelt och en ren fröjd för tungan.

Hemligheten ligger i en balanserad smakkombination av sött, salt och söta kryddor. De heta kryddorna upplevs mildare, på så sätt.

Bjud dig själv på en upplevelser, laga den här rätten!

Recept

Recept för 4 portioner

4 stKyckling
3 dlApelsinjuice
Sambal oelek
½ dlRussin
10-15Torkade aprikoser
Maizena för ljus redning
Spiskumming
Kanel
Salt
Peppar

Gnid in kycklingen med spiskummin, salt och peppar.

Stek kycklingen med skinnsidan ned till skinnet är gyllenbrunt och krispigt (vi stekte i ankfett vilket
gav såsen en extra dimension).

Vänd och stek kycklingen igenom, alternativt bryn andra sidan och låt gå klart i ugnen.

Häll i apelsinjuicen i stekpannan och blanda med köttjuicerna och kryddorna från kycklingen.

Tillsätt Sambal oelek efter smak och pudra i lite kanel.

Låt såsen koka upp, tillsätt russin och aprikos.

Smaka av såsen med salt och peppar och red med lite maizena.

Servera kycklingen med couscous och myntayoughurt.