

Dofterna från kycklingen fyller hemmet och gör tillvaron förförisk. Receptet är enkelt och en ren fröjd för tungan.
Hemligheten ligger i en balanserad smakkombination av sött, salt och söta kryddor. De heta kryddorna upplevs mildare, på så sätt.
Bjud dig själv på en upplevelser, laga den här rätten!
Recept
Recept för 4 portioner
4 st | Kyckling |
3 dl | Apelsinjuice |
Sambal oelek | |
½ dl | Russin |
10-15 | Torkade aprikoser |
Maizena för ljus redning | |
Spiskumming | |
Kanel | |
Salt | |
Peppar |
Gnid in kycklingen med spiskummin, salt och peppar.
Stek kycklingen med skinnsidan ned till skinnet är gyllenbrunt och krispigt (vi stekte i ankfett vilket
gav såsen en extra dimension).
Vänd och stek kycklingen igenom, alternativt bryn andra sidan och låt gå klart i ugnen.
Häll i apelsinjuicen i stekpannan och blanda med köttjuicerna och kryddorna från kycklingen.
Tillsätt Sambal oelek efter smak och pudra i lite kanel.
Låt såsen koka upp, tillsätt russin och aprikos.
Smaka av såsen med salt och peppar och red med lite maizena.
Servera kycklingen med couscous och myntayoughurt.
Lämna ett svar