Såhär gör du nyttig tonfiskfrittata

Den enkla och snabba lunchen eller middagen är frittata. Denna med tonfisk, vitlök, chili, oliver och tomat.

Med lite olika rester och ägg kan du slänga ihop en enkel frittata! Vi gjorde en frittata av ägg som fick prydas med tonfisk, chili, vitlök, oliver, potatis och tomat till lunch. Det kan varmt rekommendera även till middag!

Frittata är en italiensk äggbaserad rätt av omelettyp. Den påminner om spansk tortilla. Därför är den också tacksam att göra med rester som behöver räddas till en andra måltid.

Så rädda lunchen eller middagen med resterna som du hittar i kyl och skåp!

Kom igen – laga en frittata!

Recept

2-3 portioner

6Ägg
8Oliver
2Stekta och tärnade potatisar
1 burkTonfisk
1Skuren tomat
2Vitlöksklyftor
Chiliflingor
Olivolja
Peppar
Salt

Vispa äggen och salta och peppra.

Fräs chiliflingor och två vitlöksklyftor som pressats enkla med en kniv. Häll i detta i äggen och blanda.

Häll äggblandningen ner i samma panna som du fräst chilin och vitlöken.

Fördela övriga ingredienser – skurna – jämt i pannan.

Tillaga i ugnen på 200°C i 20 minuter.