Laga snabb och enkel champinjonpasta med spenat, vitlök och persilja

När champinjonerna får stekas i smöret och oljan som har fått smak av vitlök , persilja och spenat så frigörs något magiskt i aromväg! Vi blir helt saliga!

Den här champinjonpastan löser du ut på under halvtimmen och kan få mer tid till annat än spisen utan att smakerna förtas. Det här är Mickes tröstmat, under hemarbetet. Ren balsam för själen!

Pastarätter brukar vara tacksamma att tillaga just för att de är snabblagade och mättande. Receptet räcker till fyra portioner.

Du har tid att laga den här pastan. Så kom igen – laga!

Recept

4 portioner

250 g färsk pasta

1 knippePersilja
0,5 LBabyspenat
4 klyftorVitlök
250 gChampinjoner
Olivolja
Smör
Peppar
Salt
Paremigiano

Klipp 1 knippe persilja.

Skiva vitlöken.

Dela champinjonerna i fjärdedelar.

Häll olja i en panna och en klick smör.

När det är varm: Lägg i spenaten.

När spenaten fått en djupgrön färg: I med persiljan och vitlöken fräs till aromatiskt.

Tillaga champinjonerna i pannan.

Koka pastan.

I med pastan och några skopor av pastavattnet i pannan.

Lägg på paremigiano och rör runt.

Sedan är det bara att servera och njuta!