Den här champinjonpastan löser du ut på under halvtimmen och kan få mer tid till annat än spisen utan att smakerna förtas. Det här är Mickes tröstmat, under hemarbetet. Ren balsam för själen!
Pastarätter brukar vara tacksamma att tillaga just för att de är snabblagade och mättande. Receptet räcker till fyra portioner.
Du har tid att laga den här pastan. Så kom igen – laga!
Recept
4 portioner
250 g färsk pasta
1 knippe | Persilja |
0,5 L | Babyspenat |
4 klyftor | Vitlök |
250 g | Champinjoner |
Olivolja | |
Smör | |
Peppar | |
Salt | |
Paremigiano |
Klipp 1 knippe persilja.
Skiva vitlöken.
Dela champinjonerna i fjärdedelar.
Häll olja i en panna och en klick smör.
När det är varm: Lägg i spenaten.
När spenaten fått en djupgrön färg: I med persiljan och vitlöken fräs till aromatiskt.
Tillaga champinjonerna i pannan.
Koka pastan.
I med pastan och några skopor av pastavattnet i pannan.
Lägg på paremigiano och rör runt.
Sedan är det bara att servera och njuta!