Vill du bjuda på något riktigt gott och som går snabbt att tillaga? Den här vegetariska rätten kan serveras såväl till förrätt som till varmrätt och bjuder på söta och lena majssmaker som kontrast till chiliflingornas hetta! Vi ger också tips på en ingrediens som tillför soppan något extra. Om du vill bjuda på höstens smaksäkra och mustiga majssoppa så är den här ett säkert val. Nu sätter vi igång!
Som tillbehör föreslår vi vitlöksbröd (recept längre ner) och parmachips (ett vegetariskt alternativ är salta brödchips).
Recept
1L grönsaksbuljong
2 silverlökar
3 vitlöksklyftor
Majs från fyra kokta majskolvar och 460 g burkmajs
1-2 dl mandelmjölk
1 msk olivolja
Gör såhär:
Grovhacka silverlöken och vitlöken och fräs i olivolja tills att vitlöken börjar få lite färg.
Koka upp buljongen.
Slätmixa alltsammans till en mustig och len soppa. Blanda i mandelmjölken, som ger soppan en nötig karaktär. Mandelmjölken bidrar även till texturen!
Värm soppan i en stor kastrull.
Servera med chiliflingor, vitlöksbröd som har fått lite hetta (se recept nedan) och parmachips – parmaskinka som har fått gå torr i ugnen på 150°C.
Hett vitlökssmör
100 g osaltat smör
7 pressade vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
1 msk hacka persilja
1 nypa salt (kan uteslutas om du använder saltat smör)
Rör ihop ingredienserna och smöra önskat antal brödskivor. Värm bröden i ugnen tills de har fått en fin gyllene färg.