En klassiker på vegetariskt vis: Quornbullar med rårörda lingon, pressgurka, gräddsås och potatis

Förstabild Quornbullar
En klassisker på vegetariskt vis: Quornbullar med rårörda lingon, inlagd gurka, gräddsås och potatis
Ingressbild quornbullar
En klassisker på vegetariskt vis: Quornbullar med rårörda lingon, pressgurka, gräddsås och potatis

Visst vill vi ha något bekant att äta, men på ett nytt vis ibland? Det kan räcka med att titta sig omkring efter något vegetariskt, som ersätter kött. Det var precis vad vi gjorde! Vi serverar quornbullar med rårörda lingon, pressgurka, gräddsås och potatis.

Quornbullarna är ovo-vegeteriska och med gräddsåsen så blir det lakto-ovovegetariskt. När det gäller just gräddsåsen så är det en reduktion av grädde som har blandats med brynt smör, salt och peppar. Enkelt, eller hur?

De här quornbullarna kommer nog att hamna på vårt julbord vad det lider!
För är de såhär goda till en klassisk rätt, så är de säkert lika goda på ett klassiskt svenskt julbord också.

Kolla i frysdisken, om du hittar dem och gör vår version av gräddsås!

Recept

Såhär gör du pressgurka

Koka potatisen. När det är cirka 10 minuter kvar så börjar du steka quornbullarna på medelhög värme. När bullarna är klara använder du smöret som du har stekt quornbullarna i till att göra gräddsås med.

Höj värmen så att smöret börjar brynas och häll i grädde och rör runt tills dess att grädden har reducerats till önskad konsistent.

Krydda med salt och peppar.

Nu är potatisen färdigkokt och rätten är redo att servera. Såklart med pressgurka och rårörda lingon till!