Dra ut på pumpasäsongen – baka amerikanskt pumpabröd

Det här pumpa brödet drar åt mjuk pepparkaka, men inte alls lika sött. Det är fylligt, saftigt och utmärkt till fika
Det här pumpa brödet drar åt mjuk pepparkaka, men inte alls lika sött. Det är fylligt, saftigt och utmärkt till fika

Kanske finns det lite mer pumpa kvar? Det här amerikanska pumpabrödet är både enkelt att baka och gott att äta till kaffet. Vad det lider går det också bra att bjuda till advent, eftersom det går utmärkt att frysa in brödet och för sin pepparkaksliknande arom!

Det här pumpabrödet påminner om mjuk pepparkaka, men är inte alls lika sött. Istället för socker har vi använt oss av dadlar, som också gör kakan saftig.

Bjud på något gott till fikat eller frys in och ha redo till adventskaffet!

Recept

250 g vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
3/4 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk muskotnör
1/4 tsk mald nejlika
2 stora rumstempererade ägg
15 dadlar mosade dadlar
cirka 3-4 dl kokt pumpa
1 dl rapsolja
1 dl vatten
1 dl grovhackade valnötter

Värm ugnen till 175-180°C

Blanda alla torra ingredienser i en skål

Vispa ihop dadlar, ägg, pumpa, rapsolja och vatten.

Vänd i de torra ingredienserna så att det precis blandas. Det ska inte bli slätblandat.

Vänd i valnötterna.

Baka i en avlång smord brödform (c:a 2 L) i mitten av ugnen i 60-75 minuter.