Middag på 30 minuter: Vårt enkla recept på kycklingrullader av minutfilé med pasta

Förstasidesbild - Rullader på kycklingminutfilé
Receptbild - Rullader på kycklingminutfilé
Rullader av kycklingminutfilé.

Vi får frågan på sms, från en vän: “Vi ska ha middag i kväll – tips på middagsmat, hjälp vi står i butiken NU!”, och såklart hjälper vi till. Med det här receptet har du en välsmakande middag på 30 minuter. En middag som det lilla sällskapet med gäster kommer att uppskatta!

Kycklingminutfilé tillagas snabbt. Lönnebergas minutfilé passar oss utmärkt att göra rullader av. Filén är tillskuren tunt och kan bankas tunnare för att sedan fyllas något som du tycker är gott. Vi valde pesto och olivtapenad.

Vill du ha receptet och spara på “ring-en-vän-kortet”? Speciellt när du står i butiken och ska få den där förväntade inspirationen på mat till middagen som ska vara klar inom en timme tills gästerna kommer?

Laga det här receptet!

Recept

Receptet är för två personer, men du kan enkelt öka mängden för att anpassa till antalet gäster vid bordet.

4 st minutfiléer
2-3 msk grön pesto
2-3 msk svart olivtapenade
1-2 vitlöksklyftor
500 g passerade tomater
½ dl finhackad persilja
Salt
Svartpeppar
Pasta

Banka ut minutfilén något med hjälp av en brödkavel. Lägg gärna kycklingen mellan plastfolie för hygienens skull.

Blanda pesto och tapenade och bred ut på den ”ruffiga” sidan av kycklingfilén. Rulla ihop kycklingen tajt och fäst ihop med en tandpetare.

Peppra utsidan av rulladen och bryn sedan kycklingrulladerna i lite olivolja i en traktörpanna. När rulladerna har fått färg lyfter du ur dem och upp på ett fat.

Fräs pressad vitlök i pannan och tillsätt de passerade tomaterna och persiljan, har du lite pesto/tapenadeblandning kvar har du i det med.

Låt tomatsåsen börja sjuda och lägg sedan i kycklingrulladerna. Låt rulladerna sjuda under lock tills de är genomlagade.

Smaka av med salt och svartpeppar, och salta varsamt då fyllningen är rätt salt som den är.

Koka ditt val av pasta, sila bort vattnet och blanda pastan med lite av tomatsåsen.

Servera gärna med lite riven parmesan.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*