En krämig kycklingpaj med het majsfyllning för den med ont om tid

Ingressbild krämig kycklingpaj
Majsen och äggstanningen har fått bli puré, fylld med smakrika kryddor som bidrar till smak och hetta: Spiskummin, merkén, chili, paprikapulver, muskotnöt, salt och peppar.
Ingressbild krämig kycklingpaj
Majsen och äggstanningen har fått bli puré, fylld med smakrika kryddor som bidrar till smak och hetta: Spiskummin, merkén, chili, paprikapulver, muskotnöt, salt och peppar.

Du har säkert lite ont om tid ibland, precis som oss! Därför har vi löst ett av recepten för veckan åt dig och för oss: en krämig kycklingpaj med het majsfyllning. Det går snabbt och är enkelt att göra.

Hemligheten till krämigheten ligger i att äggstanningen görs med ägg och kesella. Det mixas med majs och kryddor som gör äggstanningen söt och het!

Pajen är matig och är dessutom praktisk att ta med som lunchlåda!

Så laga och smaka!

Recept

Pajdeg hittar du receptet på här – gör dubbel sats!

Tillaga enligt förslaget. Vi brukar alltid se till att förgrädda pajbotten och pensla med uppvispat ägg. Ägget fungerar som ett ytskikt och hindrar att pajskalet blir blött.

Krämig kycklingpaj – fyllning

Äggstanning

250 g Kesella
4 ägg
150 g burkmajs
1,5 tsk paprika pulver
1,5 tsk muskotnöt
1,5 tsk spiskummin
1 tsk Merkén eller chilipeppar
1/4 – 0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar

Mixa slätt och närmast fluffigt.

Kycklingfyllning

1 tunt skivad gul lök
1 skivad paprika
1 pressad vitlöksklyfta
C:a 75 g skivade champinjoner
1 burk urkärnade oliver
Skurna coctailtomater
c:a 175-250 g minutkycklingfiléer

Stek kycklingen.

Fräs lökarna och champinjonerna.

Förbered tomaterna och oliverna.

Gör pajen i en springform eller den form du är bekväm med. Baka i 225°C varm ugn i 20-30 minuter.

I med kycklingfyllningen.

Häll i äggstanningen.

Toppa med tomater och oliver. Ta också lite smakrik gratängost i slutet av tillagningen.