Knäckig äppelpaj utan socker eller smör

Äppelpaj med mer eller mindre smulor
Äppelpaj med mindre smulor.

Vill du dra ner på eller helt utesluta raffinerat socker och ändå äta en riktigt god äppelpaj? Det vill Micke och bakade därför den här knäckiga äppelpajen utan socker eller smör.

Red Moon-äpplena – de med rött fruktkött – bäddas in i en smuldeg gjord på havregryn, nöt- och kokosblandning av osötad müsli och kardemumma. Istället för smör används kokosolja och de naturligt söta dadlarna ger både fibrer och en ökad mättnadskänsla.

Så vill du baka något utan raffinerat socker? Den här äppelpajen är knäckig, mättande och är perfekt till kvällens efterrätt eller helgens fika!

Varsågod och laga!

Recept

cirka 8 portioner

4 äpplen
3-4 dl havregryn
1 dl nöt- och kokosmüsli, osötad
0,5 dl kokosolja
0,5-1 dl vatten
14-16 urkärnade dadlar
0,5 tsk kardemumma

Värm ugnen till 180-190°C.

Mixa ihop alla ingredienser förutom äpplet.

Fördela det skivade äpplet i pajformen och fördela smuldegen över dem.

Baka i ugnen i 30-40 minuter eller tills dess att ytan är knäckig.