Det var en rejäl laddning med kött i kassarna när vi begav oss hemåt efter korvkursen på Taylors and Jones. Kvällen var riktigt lyckad; full av nya kunskaper och intryck om korv.
Vi kan verkligen rekommendera en korvkurs. Utmärkt för vänner, familjen, arbetslaget eller, som i vårt fall, tillsammans med partnern.
Pernilla, vår instruktör för kvällen, tog verkligen hand om oss och såg till att allt sköttes professionellt. Hygienen var viktig och inte bara med tanke på den rådande pandemin, utan för hanteringen av köttet generellt. Kylkedjan fick heller inte brytas.
Kryddorna smektes in i färsen och hantverket i själva produktionen av korven gjordes även det med största omsorg. Recepten vi fick ta del av är förvånansvärt enkla, men med många bottnar som gör att det är svårt att bara äta en korv, om det ställs fram flera.
Det går relativt snabbt att stoppa korv, ändå. Det svåra är att göra dem lagom tjocka och lagom långa.
– Ni styr tjockleken på korven genom att göra motstånd för fjälstret. Mer motstånd ger tjockare korvar, förklarade Pernilla
– När ni knyter era korvar sedan så kan ni fläta dem eller snurra dem. Det viktiga är att de har ett lagom tryck så att de inte spricker, fortsätter hon.
När korvarna var knutna och packade avslutades kvällen med en provsmakning av vad Taylors and Jones har att erbjuda. Favoriterna för oss är de kryddiga korvarna Merguez och Welsh Dragon.
Korvkursen tar cirka 3,5 timme och varje person får 3,5 kg korv med sig hem. Kursen ges på Hantverkargatan 12, Kungsholmen i Stockholm. Mer information hittar du på Taylors and Jones webbplats!