Sloppy reindeer med renkött från Norrbotten

En hyllning till ett saknat Norrbotten. Kollegor och vänner, snart ses vi igen!
En hyllning till ett saknat Norrbotten. Kollegor och vänner, snart ses vi igen!

Kärleken till och saknaden efter Norrbotten gör sig lite extra påmind när vi börjar nalla av den frysta maten från de trakterna. Vi gjorde något enkelt av renfärsen som vi har – Sloppy reindeer. Helt fantastiskt med kantareller och rårörda lingon till. Magiskt gott! Pröva!

Det här är ett kärleksbrev till vänner och kollegor i Norrbotten! Vi ses förhoppningsvis snart igen.

Är du som oss, så finns det alltid lite godsaker från Norrbotten att ta av. Gör mödan värd och gör något gott, så som Sloppy reindeer.

Recept

500g renfärs (nötfärs kan användas som substitut)
1 gul lök
2 vitlökar.
Muskot (mald)
Worcestershiresås
Chipotle Chili Sauce (Bulliard’s)
3 dl grädde
Salt och svartpeppar.
Smör eller olja att steka i

Ditt val av burgarbröd, Kantareller, saltgurka och rårörda lingon till servering.

Bryn köttfärsen i smör.

När färsen börjar få färg tillsätter du hackad lök och pressad vitlök och en nypa muskot.

När färsen är brynt och löken mjuknat och börjar få färg tillsätter du grädde.

Stänk i lite chili sauce och lite av worcestershiresåsen och koka upp.

Smaka av med salt och peppar eller mer av såserna.

Servera i bröd med tillbehör, och viktigast av allt; ät med händerna.