Den bästa kombinationen av julgodis och bakverk, undrar du? Brownies och Rocky Road så klart – kombinera dem! Här är ett givet julgodis för stora som små. Syndigt god och enkel att göra!
Brownies vars glasyr toppas av godis, nötter och marshmallows.
Det är precis det här du ska bjuda på under uppesittarkvällen till jul.
Så baka en kaka och pynta den med godis!
Recept
Brownie
350 g | Mjukt smör * |
540 g (6 dl) | Strösocker * |
120 g (3 dl) | Kakao ** |
140 g (1 dl) | Ljus sirap ** |
½ tsk | Salt ** |
6 st | Rumsvarma ägg *** |
180 g (3 dl) | Vetemjöl |
Vispa socker och rumsvarmt smör pösigt (*).
Tillsätt kakao, sirap och salt (**).
Rör i ett rumsvarmt ägg i taget (***).
Blanda i vetemjöl.
Bred smeten över en bakplåt som du har klätt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen på 180°C i cirka 35 minuter. När gräddningen är klar så är kärnan något seg och lätt kladdig, efter prov med sticka.
Glasyr
300 g (3 dl) | Vispgrädde |
100 g (1 dl) | Mjölk |
140 g (1 dl) | Ljus sirap |
2-3 msk | Starkt kokat kaffe (kan uteslutas – minska då ner på bakchokladen med 30 g) |
430 g | Finhackad bakchoklad |
Koka upp vispgrädde, mjölk och ljus sirap (och starkt kokat kaffe).
Blanda ner bakchokladen i den varma mjölblandningen.
Bred glasyren över kakan.
Toppingen
12-16 | Dumlekolor |
Efter behag | Saltade rostade jordnötter |
2-3 nävar | Minimarshmallows |
2-3 nävar | Kinapuffar |
Toppa med förslagen ovan eller för all del smulad pepparkaka eller varför inte tomteskum?
Låt kakan svalna helt och skär sedan ut i bitar.
Förvara gärna kakan kallt och ta ut ur kylen 30 minuter innan servering.