Snabb efterrätt på 4 ingredienser: Kanelstockar ett fancy namn för förförisk formfranska med kanel och socker

Formfranska som har bretts med kanelsmör, rullats ihop, doppats i mjöl och ägg, för att sedan stekas och avnjutas med vaniljglass! Perfekt efterrätt! Snabbt och enkelt!
Formfranska som har bretts med kanelsmör, rullats ihop, doppats i mjöl och ägg, för att sedan stekas och avnjutas med vaniljglass! Perfekt efterrätt! Snabbt och enkelt!

Något sött efter maten är alltid trevligt, men det är inte alltid som man kommer på vad det är som man är sugen på. Kanelbullar till kaffet kanske – men efterrätten ska ju serveras strax? Gör våra kanelstockar!

Kanelstockar är formfranska som bres med kanelsmör och som sedan rullas ihop, doppas i mjöl och uppvispat ägg; sedan steks stockarna och avnjutas helst med vaniljglass.

Det här är perfekt efterrätt! Snabbt och enkelt!

Recept

2 portioner

50 gSmör (+ lite att steka i)
2 tskKanel
3 tskStrösocker
1Ägg
1-1,5 dlMjölk

1. Kavla ut formfranska.

2. Blanda smör med kanel och socker.

3. Bred brödet med kanelsmöret.

4. Rulla till stockar.

5. Doppa stockarna i mjölk och uppvispat ägg.

6. Stek på medelhög värme tills fint gyllenbruna på alla sidor.

7. Servera med vaniljglass – pudra gärna över lite florsocker och kanel!