Något sött efter maten är alltid trevligt, men det är inte alltid som man kommer på vad det är som man är sugen på. Kanelbullar till kaffet kanske – men efterrätten ska ju serveras strax? Gör våra kanelstockar!
Kanelstockar är formfranska som bres med kanelsmör och som sedan rullas ihop, doppas i mjöl och uppvispat ägg; sedan steks stockarna och avnjutas helst med vaniljglass.
Det här är perfekt efterrätt! Snabbt och enkelt!
Recept
2 portioner
50 g | Smör (+ lite att steka i) |
2 tsk | Kanel |
3 tsk | Strösocker |
1 | Ägg |
1-1,5 dl | Mjölk |
1. Kavla ut formfranska.
2. Blanda smör med kanel och socker.
3. Bred brödet med kanelsmöret.
4. Rulla till stockar.
5. Doppa stockarna i mjölk och uppvispat ägg.
6. Stek på medelhög värme tills fint gyllenbruna på alla sidor.
7. Servera med vaniljglass – pudra gärna över lite florsocker och kanel!