Paprikakyckling

Långt ifrån alla våra middag är planerade. Denna är en sådan.

En röd prislapp i köttdisken fick helt enkelt villkora vad resten av middagen skulle utgå ifrån. Majskyckling med marinad på senap och paprikapulver. Till det serveras en svamprisotto och padrons.

I glaset: en Valenciatypisk Bobal.

Vin

Añada Pino 2016. Går att beställa på nätet! Det här är en kärlek som gärna får växa till sig i ytterligare några år. Om två år är den ännu friskare och har en djupare ton än de lite syrligare noter som vi finner i dag. Om 4-6 år bedömer vi denna Bobal är redo för ett mer innerligt äktenskap med gomen. Mogna mörka frukter och balsamiskt hänförande. En påtaglig mörk plommonsmak i de högre registren som sedan finner ett djup i mörka bär, som som avtar av syran. Ekfat har präglat vinet och det känns som en fin avrundning på vinet. Men som sagt. Låt den vila i några år. Den som väntar på något gott!

Recept

För recept på risotto läs här
Använd svampfond och svamp

Använd en hel majskyckling!

Marinad
1 msk honung
1 msk olja
1 msk stark paprikapulver
1 msk dijonsenap

Blanda ihop och gnugga in kyckling i marinaden!

Tillaga i ugnen 200°C och till en innertemperatur till 70°C.