Hasselnötskräm – Nutella

Igår serverades petit choux som hade fyllts med hemmagjord nutella och grädde. Små kärleksfyllda moln av ren lycka. I dag ger vi er receptet på fyllningen som fungerar utmärkt i bakverk eller som pålägg under söndagsbrunchen.

Vi har använt oss av Mitt Kök och deras recept.

Recept

300 g hasselnötter
1 tsk vaniljpulver
2.5 dl florsocker
0.3 tsk salt
1 dl kakao
3 msk neutral olja
eventuellt utspädning med 0,5-1 dl vatten

Rosta hasselnötterna i ugnen på 200°C i cirka 15 minuter. Gnugga hasselnötterna med en handduk för att få bort det mesta av skalet.

Mixa nötterna i en matberedare. Efter ett tag börjar olja att tränga ur hasselnötterna. Det är början på din Nutella!

Blanda i resten av ingredienserna med en elvisp

I en tätförsluten burk så håller nötkrämen i cirka en månad.

1 trackback/pingback

  1. Rulltårta med maräng – Skeda med oss

Kommentarer är stängda.