Pizza är lycka

Det här är mer en uppmaning än ett faktiskt recept. Vi är inte sponsrade utan tycker att detta är fenomenal en produkt som vi införskaffade för inte så länge sedan: Ett pizzastål från Gourmetstål.

Vi gräddade varsin pizza gjord på ett degrecept som följer med stålet som går att beställa här. Efter att ha värmt upp stålet på högsta effekt i vår vanliga hushållsugn kunde vi efter knappt tre minuters gräddning servera fenomenalt goda pizzor!

Vi satt och bara mm:ade och njöt. Nedan får du recept på vår enkla tomatsås.

I dag har vi några degklumpar i frysen som bake-off-degar. De tinas i rumstemperatur och får jäsa en aningen under knappt två timmar; redo att användas när suget efter pizza faller på!

Vin

Satsa på en italienare till pizza! Gärna ett Barbera och vi rekommenderar d’Alba (artikelnr: 75722), 109 kr. Mörka bär med inslag av fat som med sin fruktighet och höga fruktsyra lyfter fram tomatsåsen och den goda osten. Med sin jämna strävheten fångas köttet och jordigheten från champinjonerna upp väl. Vi nås av en stor nyans av körbär, plommon och hallon och kan inte riktigt sätta ord på en örtighet som lägger sig piggt på sidan av tungan och upp mot gomen. Vad det än är så lyfter det smakerna i pizzan än mer!

Recept

3 dl passerade tomater
1 vitlök
1 msk oregano
En nypa salt
En nypa socker

Fräs vitlöken i lite olja och ha i övriga ingredienser. Låt reducera såsen på medelhög värme i kastrull. Reducera tomatsåsen till en tjockare konsistens efter behag.

Tomaten ska få en riktigt illröd färg och dofta ljuvligt. Då är den klar!

Låt såsen svalna innan du använder den på pizzan!