Lunchlådan: Kantarellomelett och pannkakor

En önskan som vi har fått är att tipsa om mat som är bra till lunchlådor. Såklart fixar vi det! Till lunchlådan serveras: Kantarellomelett och till efterrätt serveras amerikanska pannkakor med bär. I en Bentobox får du med dig hela menyn enkelt!
I glaset föreslår vi ett mousserande på Pinot Noir; druvan och bubblorna passar bra den tillagade svampen och äggen.

Vin

Passande bubblor till varmrätten finner vi från Spanien! På Pinot Noir bjuder 1+1=3 U Mes U Fan Tres (Nr 2216), 119 kr, på friskhet och syrlighet. I en spännande symbios av nougat, kex, hallon och smultron med frisk apelsinzest gör den sig verkligen angenäm i munhålan. Serveras kallt och omkring 6°C.

Recept

Pannkakorna finner ni receptet på här

En portion omelett
Förbered:
En handfull kantareller som rensas och skärs i tärningar. Slunga dem i salt, peppar och olivolja. Värm svampen i ugnen på 175°C under cirka 20 minuter.
Två stjälkar salladslök, som skivas.
Cirka 15 g fetaost, som smulas.

Äggsmet
3 ägg
1 msk vatten
salt och peppar
2 tsk (c:a 20g) smör till stekning och smak

Vispa äggen ordentligt. Det är viktigt att äggvitan och äggulan verkligen blandas väl! Salta och peppra och blanda i vattnet.

Värm stekpannan på medelvärme. Klicka i smöret. När det slutat fräsa om smöret häller du i salladslöken i äggsmeten. Därefter häller du äggsmeten i stekpannan.

Använd en slickepott och rör i mindre cirkla och runt i en större cirkel. Detta för att äggen ska stekas jämt.

När äggen nästan har stelnat stänger du av värmen och plattar ut äggen till en rund omelett.

Lägg den ugnsstekta svampen och den smulade fetaosten som en sträng i mitten av omeletten. Vik omeletten i tredjedelar till en liten rulle.

Garnera med rödbetsgroddar och lite salladslök vid servering eller när du förbereder din lunchlåda!

Omeletten kan ätas varm som kall! Liksom pannkakorna!