Vit chokladmousse med passion

Vit chokladmousse med passion och hallonsås

Den här helgen som just var hade vi en riktigt trevlig bjudning. Det var länge sedan som lägenheten ekade av såväl intressanta samtal som trams. Gästerna var smarta, roliga och snygga!

Vi vill dela med oss av menyn och börjar med vårt söta anlag först (i dag). På onsdag går vi på huvudrätten! Vi börjar alltså med desserten.

En vit chokladmousse toppad med passionsfrukt och hallonsås. Till det serverades ett Sauternes, som du finner länk och beskrivning till längst ner!

Recept

4 personer

Vit chokladmousse

150 g vit choklad
1 äggula
2 dl grädde

Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad. Vispa upp äggulan. När chokladen har smält låter du den svalna något. Vispa därefter grädden hårt. Rör ner den smälta chokladen i äggulan och blanda ner den hårdvispade grädden. Häll upp i portionsskålar eller i spritspåse och låt sedan moussen få vila i kylen i minst två timmar innan serveringen.

Hallonsås
250 g Frysta hallon
3 msk strösocker
0,25-0,5 dl vatten

Mixa ingredienserna i en mixer. Sila därefter såsen genom ett finmaskigt nät. Smaka av med socker och låt hallonen verkligen träda fram, utan att såsen blir för söt.

Vid servering toppar du med passionsfrukt och hallonsås över moussen!

Vin

Till desserten valde vi Brumes från Sauternes (artikelnr 99136), 129 kr. Sött och sött går väldigt bra ihop. Speciellt med ett sådant rikt och fruktigt dessertvin som detta! Med sin lätta fatkaraktär balanserar den grädden väl. Med sina inslag av aprikos, nötter och söta marmeladtoner hjälper den smakerna från chokladen, hallonen och passionsfrukten att träda fram. Ett mycket gott val, om vi får säga det själva!