Soppväder

I dag har det varit soppväder och vi undviker att gå ut i onödan. Vi tar därför vad som finns i kyl och frys!

Soppa är väldigt underskattat och samtidigt något som är väldigt enkelt att göra. Med några enkla kombinationer kan soppan bli antingen väldigt matig eller väldigt lätt för bukfyllnaden.

I kväll bjuder vi på paprika- och ärtsoppa! Till det rekommenderar vi öl, som du hittar information om längre ner! Fyll gärna ut soppan med kyckling eller räkor!

Recept

4 personer

500 g gröna ärtor (frysta)
4 st röda paprikor
65 g babyspenat
4-5 dl mjölk
Peppar och salt
Eventuellt röd chili

Koka upp vatten och häll i ärtorna. Koka i cirka 2-3 minuter. Häll av vattnet. Rosta urkärnad och delad paprika i ugnen på 200°C, intill att den börjar skrumpna något. Slätmixa därefter alla ingredienserna tillsammans med mjölken. Värm eventuellt upp soppan i kastrull och smaka av med salt och peppar. Garnera med Crème fraîche och nymalen svartpeppar

Öl

Sötman av paprikan och de gröna ärtorna gör sig bäst med en ljus lager med en lättare beska. Vi rekommenderar Wisby Lager (artikelnr: 84923), 17:90 kr. Den har en lättare knäckig ton och påminner om sirapslimpa. Söt, torkad aprikos och lite lätt honungskarraktär får vi av denna lager. En enkel och god lager till en enkel och god soppa!

Tips: Var försiktig med en allt för besk öl till maträtter som har toner av sötma. Det kan få ölet att smaka onödigt bittert. Å andra sidan känner vi ju alla minst en personlighet som det skulle kunna matchas med.