Rulltårta med maräng

Det är något alldeles särskilt att bjuda in till go’fika; och alldeles extra särskilt blir det när så gott som allt är hemmagjort!

Vi komponerade ihop en nybakad rulltårta med vår hemmagjorda hasselnötskräm (nutella), banankräm och de hemmagjorda marängerna. Ovan på det: smaragdgrönt strössel, pärlemoströssel och riven vit choklad. Servera ett mellanrostat och fruktigt kaffe för att lyfta fram hasselnötskrämen.

Recept

Nutellan finner du här.
Marängerna här.

Rulltårta

Värm ugnen till 250°C i nära 30 minuter innan gräddning. Klä en bakplåt med smörpapper.

3 ägg
1 1/2 dl strösocker
120 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde eller mjölk

Vispa ägg och strösocker pösigt. Häll i de övriga ingredienserna och blanda väl.
Sprid ut smeten över den smörpappersbeklädda bakplåten och grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter.

Låt tårtan svalan något.

Strö över strösocker eller kokos på ett bakplåtspapper. Vänd över tårtan ovan på pappret med vald garnering. Dra av smörpappret som du har gräddat tårtan på. Om du har problem med att få tårtan att lossna kan du pensla lite vatten över pappret. Det gör att tårtan lossnar en aningen lättare.

Sprid nu över vald fyllning innan du rullar ihop tårtan.

Vi valde hasselnötskräm och banankräm (en mosad banan och cirka 2 dl hårdvispad grädde).