Maräng

Det finns få saker som är så gott som maräng. I all sin enkelhet lyfter den bakverk till elegans. I världen finner vi maräng i bakverk från Spanien och Frankrike i väster till Schweiz och Italien i öster.

Recept

2 äggvitor
1 dl socker (valfri sort, så länge det är i strö-/pulverform)
Några droppar citronsaft

Förvärm ugnen till 100°C. Gärna varmluftsugn!

Vispa äggvitorna tills att de börjar få ett tätt skum. Ta då i 1/4 av sockret och fortsätt att vispa. I omgångar för du i sockret i fjärdedelar tills att du har hälften av sockret kvar.

Droppa i lite citronsaft och fortsätt vispa. Syran gör att äggvitan blir mer stabil!

När allt socker är i och äggvitan har blivit gräddliknande len och hård är det dags att spritsa ut dina maränger på ett bakplåtspapper.

I det här läget kan du vända ner lite smält choklad, om du vill sätta en ytterligare ton till marängen! Klicka då gärna ut marängen i större portioner på bakplåtspappret!

Grädda dina maränger i ugnen på 100°C i cirka 1 timme. Den låga temperaturen gör att dina maränger behåller sin vita nyans. Marängen är färdiggräddad när du kan lossa den från bakplåtspappret med lätthet.

Stäng då av ugnen, öppna luckan och låt marängen vila i i ytterligare en timme innan du lyfter av dem helt från bakplåten.

2 trackbacks/pingbacks

  1. Rulltårta med maräng – Skeda med oss
  2. Marängtårta – Skeda med oss

Kommentarer är stängda.