Det ska vara låga trösklar till gastronomisk njutning och en otvungen väg till omsorg om dem vi håller av. Vi bjöd in till en enkel och väldigt god pizzabuffé härom kvällen. Allt hittade vi vår favorit! Med passande Prosecco och Cava till var kvällen en ren njutning.
Vin
Beato Bartolomeo Breganze Prosecco, en torr och prisvärd prosecco som kan beställas från massimoamarone.it . I denna finner vi päron, gröna äpplen och kvitten. Därefter en bekant doft av söt bensin. I smakerna en torr och bara en förnimmelse av marsipan, rostade mandlar och gröna äpplen.
Cava, El Miracle (Nr: 7700), 85 kr, bjuder på bekanta och torra smaker av gröna äpplen, mandel, solmogen citrus och en fin hint av gummiboll i aromerna. Den här cavan trivs vi verkligen med!
Recept
Fokus var sällskapet och förberedelserna skulle därför vara minimala.
Recept på en bra pizzadeg finner du här: ”i köket med Anders”.
Recept på bra tomatsås finns här.
Vårt tips är annars:
1. Köp färdig pizzadeg på en pizzeria
2. Handla färdiga pizzakit och grädda på ett gourmetstål
Vi valde det senare alternativet för kvällen.
Topping
1.
Grunda med 1-2 msk tomatsås.
Riv över c:a 30 g gouda.
Strö över c:a 2 nävar babyspenat.
Smula 100 g fetaost över spenaten
och skiva två vitlöksklyftor.
2.
Grunda med 1-2 msk tomatsås.
Strö över c:a 30 g riven mozzarella.
Finhacka röd chili och fördela över pizzan.
Dela på och fördela tre kronärtskockshjärtan över pizzan
och gör små knyten av 6-8 skivor fänkålssalami som du lägger på innan gräddning.
3.
Rosta pinjenötter i en torr panna på spisen.
Grunda med 1-2 msk tomatsås.
Strö över c:a 30 g riven mozzarella.
Dela på ett gäng med piccolinotomater och lägg önskad mängd på pizzan.
Dutta cirka 5-10 tsk örtpesto med solrosfrön i.
Solrosfrön som finns i peston ger en fin nötig kontrast till den mer popcornbetonade pinjenöten som strös över när pizzan är färdiggräddad.