Pulled Beef Tacos

Vi råkade ha lite cheddar hemma. Osökt kom vi att tänka på tacos och började genast inhandlingen under tidig morgon. Det blir en favorit! Pulled Beef med alla tänkbara tillbehör som hör taco-middagen till! Perfekt till fredagsmyset! I glaset föreslår vi en frisk och bärig rosé från Sydafrika eller Provence, Frankrike!

Vin

Vi rekommenderar ett rosé. Gärna lite fruktigt, friskt och med salta förnimmelser. Vi föreslår att du tittar efter Rosé från Sydafrika eller från de nära kustbanden av Provence. En passande rosé från Provence är den bäriga och friska Cuvée Madame (Nr 2203), 125 kr; smultron, färska örter och syrlig sötbeska av blodgrape finner vi här.

En helt annan karaktär får du av Camissa, från Sydafrika (Nr 92326), 159 kr, som ger friska och fruktiga inslag av mandel, persika, sötsyrliga hallon och en lite kryddigare ton på främre delen av tungan som vi inte riktigt kan placera. Serveras vid 8-10°C.

Recept

1 kg högrev

Marinad
1 msk spiskummin
1 msk malda korianderfrön
1 msk mald koriander
0,5 dl soja
1 tsk svartpeppar
1 msk paprikapulver
Juice från en lime
2 pressade vitlöksklyftor

Högreven fick bada i marinaden under 8 timmar långkok på svag värme i en slow cooker.

Alternativet är inledningsvis koka upp marinaden i en gjutjärngryta på spisen. Därefter påbörjas en 6 timmar lång tillagning med högrev och marinad under lock i ugnen på 100°C.

Slutligen drar du isär högreven med gafflar och njuter av dina tacos!