Mozzarellasallad

Hur mycket mat vi orkar laga under semestern är lite upp till dagsformen. Till lunch, under en latare dagsform, serveras därför en mozzarellasallad oblygt. Skulle andan falla på passar ett fruktigare rosé från Sydafrika i glaset.

Vin

Camissa, från Sydafrika (Nr 92326), 159 kr, ger friska och fruktiga inslag av mandel, persika, sötsyrliga hallon och en lite kryddigare ton på främre delen av tungan som vi inte riktigt kan placera. Serveras vid 8-10°C.

Recept

Per person:

Grunda tallriken med två nävar babyspenat och två nävar basilikablad.

Placera 100g buffelmozzarella i mitten och dra ett tag med svartpepparkvarnen.

Skär tomat i passande portionsbitar och lägg omkring mozzarellan.

Strimla röd lök och portionera ut med det övriga på tallriken.

Ta fyra skivor prosciutto (eller annan lufttorkad skinka). Vira var och en och lägg omkring mozzarellan.

Ringla över lite balsamicovinäger och olivolja (gärna pepprig till smaken).