PROVSMAK
Ibland får man unna sig. Det gjordes när Stassen bjöd in till sin Cidre Cuvée Rosé. En gnutta Belgien kom till Stockholm i form av galette, crêpe och belgiska våfflor som matchades med cidern.
Vi är inga ciderfantaster och var väl lite skeptiska till glaset. Men vi tänkte om!
Denna halvtorra belgiska äppelcider, på äpplen med rött fruktkött, är jämn och fin. En krispig cider med toner av mandel, mineral och frisk syra av röda äpplen. Finns i Systembolagets beställningssortiment (Nr. 82091), 59.90 kr.
Go’saken serverades med tre olika förslag:
Galette med kallrökt lax, picklad rödlök, tomat, rucola och citronkräm (fr. Ett litet Crêperie). Det var den som dröjde sig kvar i minnet. Det salta, lagom feta och spröda gifte sig väl med cidern. Att sedan lyckas balansera tomat med cider var imponerande!
För mer information rekommenderar vi dig att kolla in Ett litet Crêperie på Facebook!
Inte går det heller att neka crêpe med saltkolasås och rostade nötter. För att seda få oss att må ännu mer gott unnade vi oss också belgisk våffla med vaniljglass, äppelsirap och äppelchips.