Och så har Micke äntligen kommit hem från en övning och det mesta återgår till det normala. Det vill säga: Alex pysslar i köket och Micke tänker smak och geometriska former på tallriken. Här har vi en kladdig, sötsyrlig och härlig lax till middag! Smaklig spis, i all enkelhet.
Recept
Till 4 st laxfilé
2 dl ketchup
1 dl rårörsocker eller farinsocker
5-8 finhackad skivade vitlöksklyftor
2 msk fisksås
1 stänk siracha
1 dl vatten
2 msk risvinsvinäger
1 msk finhackad ingefära
Stek laxen i lite smör och lägg åt sidan.
Tillsätt ytterligare en klick smör i samma panna och stek vitlöken tills den börjar dofta.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka ihop så att såsen blir kladdig.
Lägg i laxfiléerna och skeda över lite sås.
Servera med ris och lite klippt koriander.