Kammusslor i vitlökssmör med het pasta

Kammusslor i vitlökssmör
Kammusslor i vitlökssmör

Hösten har börjat smyga sin in och olika pastor har börjat serveras hemma hos oss. Kammusslor i vitlökssmör är något vi gärna ställer fram en till en bättre vardagsmiddag.

Recept

Torka av musslorna (pilgrim/kammussla) med hushållspapper. Salta och peppra och Stek i lite smör och olivolja. Ha rätt hög värme, så de får en fin yta utan att bli genomstekta.

Ta en ny panna (för att slippa små brända partiklar) och ha i ca 100g smör och finhackad vitlök (7-8 st) och en finhackad röd chili. När vitlöken börjat dofta går du i med citronzest och saft från en citron, smaka av med salt och lyft som hastigast ner musslorna så de blir varma.

Servera med nykokt pasta och massor av basilika.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*