Saffransrisotto med skaldjur

Saffransrisotto med tigerräkor! Kan det bli mer vardagslyxigt!?
Ur frysen fiskade vi fram några tigerräkor som vi genast tänkte att vi behöver göra något gott av. Alex kom genast på den fantastiska idén att få till en paellakänsla, men mer åt det rustika och italienska hållet. Det fick därför bli den hör försvinnande goda middagen!

Vi vet om att våra inlägg har blivit aningen ojämna för ett tag. Ibland går vardagen inte ihop. Ha tålamod med oss, är du snäll. Tipsa oss gärna om vad vi kan laga framöver! Stor portion kärlek!

Recept

4 portioner

3 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 L skaldjursbuljong
1 knippe grön sparris
2 pkt saffran
2 schalottenlökar
3-4 vitlökar
24 stora råa tigerräkor
3-4 dl riven parmesan
Smör
Olivolja
Salt och peppar

Finhacka lök och vitlök och fräs i lite olja. Tillsätt 2 pkt saffran, saffranet kan med fördel blötläggas i en msk hett vatten några timmar i förväg.

Tillsätt riset och låt det gå med löken någon minut. Tillsätt vin och låt riset nästan gå torrt innan du börjar ösa riset med buljongen.

Fräs räkorna i smör och olivolja. 2-3 min per sida beroende på storlek, om du vill ha dem med eller utan skal  avgör du själv. Skär bort och släng de nedersta centimeterna av sparrisen och dela sedan i bitar om 3-4 cm.

Rör ned osten i risotton när den börjar bli klar och så även sparrisen. Servera med räkorna till eller i.