Pebre – ett smörgåspålägg med sting!

Pebre ”con Aji” (”med chili”)

Det är få tomatsalsor som vi uppskattar så mycket som Pebre. I sydamerikanska länder serveras den såväl till lunch som till middag; till bröd, till kött, till fisk och till fågel. De olika länderna på kontinenten har sin egen variant på salsan för att kalla den för sin egen.

Beställer du Pebre i Argentina får du en mildare salsa – utan chili – och behöver beställa den ”con Aji”, alltså med chili, om du vill ha den hetare varianten. I Chile är det en självklarhet att få den med chili i.

Eftersom den är så mångsidig på lunch- eller middagsbordet så vill vi att dela med oss av vårt favoritrecept till dig att sätta smak på maten eller lunchsmörgåsen med!

Recept

Tips: Om du är känslig för syra i maten så kan du hälla 15 g strösocker över löken som du har delat på mitten. Sedan sköljer du löken med varmt vatten.

1 sats Pebre

5 msk olivojla
2 finhackade lökar
2 krukor koriander
6 finhackade plommontomater
4 finhackade chilifrukter
2 msk vitvinsvinäger
2 pressade citroner
2 tsk kummin
2 tsk salt
Se till att hacka ingredienserna i jämnstora tärningar. Blanda alltsammans i olivoljan och lägg i finhackad koriander.

Ha i den pressade citronen, vitvinsvinägern och chilin. Låt det stå och dra i en kvart.

Strö över kummin och smaka eventuellt av med svartpeppar och salt. Låt gärna pebren stå och dra i kylen över dagen, om du vill ha den till middagen.

1 trackback/pingback

  1. Tacos med lax – post gym – Skeda med oss

Kommentarer är stängda.