Bröllopsdag på Babette

För några dagar sedan firade vi vår bröllopsdag. Det är nu två år sedan vi valde varandra sådär härligt juridiskt i Stockholms stadshus. Bröllopsdagen firade vi med lite extra gott på Restaurang Babette i Stockholm.

Babettes meny är inspirerad från Sydeuropa som kombineras med en diger och imponerande vinlista. För en sommelierstuderande som Micke så var det rena fröjden! Menyn byts ut varje dag och har några fasta inslag.

De har säkert stans bästa pizzor också. Innan foodie-haket Babette fanns här så var restaurangen en pizzeria. Ugnarna fick stå kvar med imponerande resultat på det bakade.

Till förrätt delade vi på Mozarella med fänkål, pistagenötter och nektarin samt Babettes Ricotta med stekta kantareller och gröna ärtor. I glaset valdes ett passande champagne på glas.

Till varmrätt valde vi två olika pizzor att dela på; Tonfisk med chili och Mangold med Fontina. I glaset valde personalen ut två passande viner:
Ett fylligt Beaujolais och en torr och härlig Tokaj!

Kombinationerna var slagkraftiga och träff mitt i!
Personalen är kunniga, så lite på deras val av vin- och matkombon!

Restaurang Babette
Roslagsgatan 6, Stockholm.

Gänget bakom Babette kommer från bland annat Esperanto, Fäviken och Frantzén. Krogen i sig är en väldigt avslappnad som passar för mindre matsällskap och AW. Boka gärna bord,
men det finns också matplatser vid baren och även drop-in bord vid fönstret.