Melongazpacho

Melongazpacho
Melongazpacho

Under heta sommardagar eller kvällar så kan det vara skönt med en närmast läskande maträtt. Vi föreslår melongazpacho. Den är len, fräsch och läskande när solen har tagit ut sin rätt. Till det föreslår vi ett välkylt rosé.

Vin

Vi föreslår ett balanserat fruktigt rosé med toner av stenfrukter såsom persikor, nektariner och en underton av grapefrukt. Så tänk gärna fruktighet och syrlighet i en fin balans.

Recept

4 portioner

Skuren och urkärnad vattenmelon c:a 650 g
260 g gurka
1 lök
2 stora tomater (så röda som de går att få!)
1 msk svartpeppar
1-2 jalapeños (urkärnade och ta gärna en för en mildare variant)
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
120 g limejuice

Mixa ingredienserna till en slät soppa och ställ kallt, intill servering.

Till garnering:
Klippt Koriander
Smulad fetaost
Eventuellt kuber av vattenmelon

Melongazpacho