Om kvällarna brukar vi ibland sitta och skicka bilder till varandra. Bilder på väldigt söta djur. Corgies är favoritrasen på hund för oss båda. Vi delar också en enorm fascination för röda pandor som är en av många lockelser med Japan. De har nämligen ett zoo med just röda pandor!
Tills dess att vi reser till Japan så får Kolmården bjuda in till röda pandor, så länge. Och dessa söta fluffiga pannkakor, på japanskt vis, får komplettera sötchocken av det lilla djuret.
Japanska pannkakor blir fluffiga tack vare att du gör en maräng som du blandar i en grundsats för pannkakor med! Perfekt för söndagseftermiddagens fika!
Recept
Notera: Maräng gör du i en helt ren och torr skål. Vätska dödar fluffet!
2 personer Smet 1 äggula 1 tsk strösocker 2 msk mjölk 1 msk rapsolja 3 msk vetemjöl 1/3 tsk bakpulver 1 nypa salt 0,5 tsk vaniljpulver Maräng 2 äggvitor 1 msk strösocker | Blanda smeten väl. Den ska vara klibbig, men inte helt utan att den är lite trögflytande. Vispa äggvitorna på låg hastighet till ett skum. Häll i halva mängden socker. Vispa på hög hastighet tills att marängen blir glansig. Häll i resten av sockret och vispa klart till maräng. Blanda marängen med smeten, 1/3 åt gången, genom att skära ner och bland runt med en ballongvisp. Den sista tredjedelen låter du satsen bli lite klimpig av. |
Skeda upp små pannkakor på låg värme i en stekpanna! Använd inget annat än olja att steka i. Pannkakorna blir platta om du väljer att steka dem i smör, på grund av proteinerna som finns i smöret.
Servera med lite florsocker pudrat över! Vi gillar det lite extra söta och har därför lönnsirap över också. Men pröva gärna med annat på! Citronsmör eller varför inte varm hjortronsylt!?