Vi gick i matbutiken för att få inspiration till middagen. När närmare 20 minuter i butiken hade passerat och vi ändå inte hade funnit något som inspirerade oss var vi bara ett telefonsamtal ifrån att beställa hämtmat istället.
Men om vi utgår ifrån färger då?
Tanken hade inte slagit oss tidigare och genast slogs inspo-ögonen på!
När vi ställde in siktet på att hitta vackra färger att lägga upp på faten tog det inte lång tid innan varukorgen var fylld med grönsaker, färska örter, rotfrukter och exotiska frukter för säsongen: Apelsin, polkabetor, grapefrukt, honungsmelon och zucchini bland annat.
I kväll bjuder vi på en sallad som är vacker för ögat och som också smältes till en lika passande smakkombination!
Recept
4 personer
1 påse färdig fransk salladsmix
Lägg som bas på fyra talrikar
1 polkabeta
1 gurka
1 zucchini
Skiva betan tunt eller med mandolin. Gurkan och zucchini skivas tjockare och skivas gärna till stavar. Ta bort gurkans skal!
2 blodgrape
12 cocktailtomater
Skär bort skalet och “det vita” runt om fruktköttet på blodgrapefrukterna. Skiva den ena frukten i runda skivor. Den andra “filéar” du genom att skära ut klyftor utan hinnan. Skiva tomaterna (3/person).
1 apelsin
Riv lite skal och vänd grapefrukterna i det rivna skalet. Droppa lite av juicen över den skivade polkabetan.
Fördela den skivade polkabetan, gurkan, zucchinin, grapefrukten och tomaterna. Fördela: 1/4 kruka basilika och 1 /4 kruka citronmeliss; 1 förpackning svarta bönor och två mozzarellabollar till fyra portioner.
Häll 1 msk balsamvinäger över respektive portion.
Dra över med svartpepparkvarnen och servera!