Loading...
Kötträtt

Chill(…i) start på helgen

Chili med ris

Liksom laxen vandrar vidare, vandrar vi vidare till nästa recept och nya låga nivåer av humor.

En god och väldigt enkel chili är alla värda. Till det serveras en kall lager som kan fånga upp sötman och sältan i maten och som släcker törsten och hettan. Undvik höga procenthalter då alkohol tenderar att förstärka hetta i kryddorna!

Recept

1 kg köttfärs
1 stor gul lök
1 burk svarta bönor á 410 gram
1 burk vita bönor á 410 gram
1 burk röda bönor á 410 gram
4 frp fint krossade/passerade tomater á 500g
1-2 chilifrukter
2 msk oregano
1 msk spiskummin
1 msk torkad koriander
1 tsk rökt paprikapulver
1 tärning köttbuljong
Salt, peppar och cayennepeppar efter tycke och smak.
3-4 vitlöksklyftor.

Bryn köttfärs i lite olja och ha sedan i en kastrull/crockpot.

Bryn hackad lök, vitlök, chilifrukt och kryddorna i en panna. Ha över en förpackning tomat i pannan med kryddorna för att ta med alla smaker. Häll sedan tomatbasen över köttfärsen och tillsätt bönor och resten av tomaterna. Glöm inte att skölja bönorna!

Ha i buljongtärningen och koka upp. I crockpot: 3 timmar på low. I kastrull låter du det koka upp och låter sedan chillin sjuda/småkoka under 2 timmar, rör om emellanåt (ev kan du behöva tillsätta vätska).

Servera till Ris och/eller vitt bröd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *