Enkel höstmiddag: kycklinglår med vildris

Höstens färger har så sakteliga börjat klinga av från sitt säte på träd och buskar. Det blir allt mörkare. Hungern behöver sig en riktig god meny och i all enkelhet för att själen ska må väl. Vi föreslår den här kycklingrätten tillsammans med ett glas franskt Pinot Noir. Enkelheten i rätten gör att du kan fokusera på att koppla av medan den tillreds i ugnen.

Vin

Vi föreslår ett Pinot Noir från Frankrike. Du får en fruktig och kryddig smak från Laurent Miquel, Solas (Nr 73707), 115 kr. Friska inslag av hallon och jordgubbar hittar här. Även körsbär återfinns och en antydan till choklad och vanilj.

Recept

4 port

Ca 800 gram kycklinglårfilé
2 röda lökar (skalade och klyftade)
2 stora vitlökar (skalade och skivade)
1 burk mixade oliver á 290 g
1 röd chili (tunt skivad)
1 citron
Flingsalt
Peppar (vi använde santa marias five peppers).
Korriander
Ris (vi använde vildrismix)

Lägg kycklingen i en ugnsform så som den kommer förpackad (ihoprullad). Vill man ha lite färg på kycklingen kan man bryna den hastigt på hög värme.

Stoppa ned lökklyftorna emellan kycklingbitarna. Placera oliverna omkring. Salta kycklingen lite och vrid över ordentligt med peppar.

Strö över den skivade vitlöken och chilin. Avsluta med att pressa citronen över formen.

Tillaga i ugn 150°C i 45-60 min. Löken vill vi ha rätt mjuk och när den är mjuk är kycklingen garanterat tillagad.

Klipp koriander över formen och servera med nykokt ris