Chokladbollar med sting

Chokladbollar med hasselnötter prydda med pistagenötter, kokosflingor och chiliflingor á la Fredrik
Chokladbollar med hasselnötter prydda med pistagenötter, kokosflingor och chiliflingor á la Fredrik

Eftermiddagsfikat är något heligt över. Det är en stund mellan dig och den eller de du håller av. Varför inte bjuda på den klassiska chokladbollen, men med lite vuxnare toner till samtalet och fikat?

Vi gjorde chokladbollar med hasselnötter prydda med pistagenötter, kokosflingor och chiliflingor som vi har fått av vår vän Fredrik. Avnjuts bäst med nybryggt kaffe eller kryddat te.

Recept

Cirka 10-12 chokladbollar (är de små så får man ta två!)

Chokladbollar
1 dl hasselnötter
2 dl havregryn
1 dl kokossocker
0,5 dl kallt kaffe
50g smör

Garnering:
Kokosflingor
Pistagenötter
Chiliflingor

Mixa de torra ingredienserna. Tillsätt därefter kaffet och smöret. Skulle det vara för vått ändå? Ta i mer havregryn eller nötter!

Rulla till chokladbollar och rulla i garneringen som du har blandat väl.