Vad dillar du om, Laxen?

Rela-la-la-laxa… Just D, här är ytterligare ett laxrecept och ännu en bottennivå på vår humor. Vi lämnar saken vid detta och låter laxpastan smaka. Till det serveras ett syrligt och fylligt Chardonnay (som är ett säkert kort till krämiga laxpastor) från Nya Zeland.

Vin

Domaine Rewa (artikelnr: 96305), 299 kr, från Nya Zeland. Låt den feta såsen dämpa syran i denna härliga Chardonnay med en nyanserad smak av gula och gröna äpplen, smör, vanilj och sötsyrlig blommor (som vi inte riktigt lyckas finna en liknelse till. Jasmin, vill producenten beskriva doften med, men vi vet inte om vi håller med). God och välbalanserad till rätten är den i vilket fall! Låt dig väl smaka!

Recept

4 personer

4 portionsbitar lax á 125 eller 140 gram
Färsk tagliatelle för 4 personer (gärna spenat)
1 stor röd lök
1 kruka dill
1 citron
1 dl majonnäs
5 dl Crème fraîche
1 dl fina små ärtor
Olivolja
Salt & Peppar

Skvätt lite olja i en kastrull. Lägg i hackad rödlök i kastrullen och låt den svettas utan att brynas.

Ta saft och rivet citronskal från en citron och tillsätt i kastrullen.

Ta i majonnäs och crème fraîche samt hackad dill och låt sjuda.

Smaka av med salt och peppar.

Skär laxen i centimeterstora kuber och lägg i såsen.

Sjud såsen under försiktig omrörning tills att laxen är klar. Om du vill kan du röra sönder laxen lite lätt för en rikare fisksmak.

Tillsätt ärtorna och skeda sedan såsen över nykokt pasta. Strö över lite flingsalt och dra några drag med pepparkvarnen och servera.