Thailand möter Cypern

Thailand möter Cypern! Nej vi talar inte om fotboll. Vi talar om en klassisk asiatisk rätt som glasnudelsallad möter en lika klassisk cypriotisk ost, halloumi.
I glaset kan vi inte motstå Riesling!

Vin

Riesling, Königsmosel (Nr 7469), 69 kr, bjuder på en prisvärd Riesling som är perfekt till vardagliga asiatiska rätter. Fruktsyran är åt det högre hållet medan sötman är balanserad. Det lockar verkligen fram stinget på tungspetsen från chilin utan att hettan tar över! Njut av bekantskapen med honungsmelon, persika och päron.

Recept

4-5 portioner

200g glasnudlar
3 skalade morötter
1 chilifrukt
2 knippe salladslök
150g Sockerärtor
2 fpk Halloumi á 250g
1 Knippe rädisor
1 kruka Koriander

Dressing
2 msk honung
2 msk soja
2-3 teskedar sambal oelek
1 vitlök

Dressing: Pressa vitlök och blanda med övriga ingredienser och låt dra.

Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva rädisa och morot tunt. Dela bönorna på mitten med ett snett snitt (för en roligare form). Skiva chilifrukten tunt. Skär av några centimeter stjälk från salladslöken och strimla fint. Stek återstoden av salladslöken i lite smör.
Stek halloumi.

Blanda nudlar med rädisa, morot och bönor på ett serveringsfat. Strö över chili, hackad koriander och strimlad salladslök. Toppa med den stekta halloumin och servera med dressing.

Vi gillar det knapriga i råa grönsaker men om man vill mjuka upp dem lite kan man lägga de skivade morötterna och bönorna i ett durkslag och hälla över lite kokande vatten.