Svamppasta

Svamppasta

Den här svamppastan på shiitake och ostronskivling blev verkligen grymt bra! Troligen Mickes nya tröstmat, nu i sluttampen av semestern. Svamp blir oftast väldigt god när den får bada i smör som kryddats upp med vitlök. För att göra den lite krämigare hade vi också i lite grädde som tjocknade till sig under lätt omrörning, tillsammans med svampen. Riv sedan lite parmigiano över. Snåla inte! Lek att du ska skapa Mount Everest med snö, fast med riven ost – på höjden!

Recept

4 portioner

150 g skivad shiitake
300 g skivad ostronskivling
2 skivade vitlöksklyftor
Grädde
Smör att steka i
Salt och peppar
Färskriven Parmigiano

Skiva svampen och vitlöken

Ha i en rejäl klick smör i en stekpanna. Låt det börja bli brunt och bubbligt av värmen. Ha då i svampen och vitlöken och stek i några minuter.

Börja koka pastan

När vitlöksdoft blandas med hasselnötsdoft är det dags att ta i en skvätt grädde. Ha bara i så mycket grädde så att svampblandningen blir lite krämig. Låt grädden reduceras under lätt omrörning.

Låt stå på eftervärme medan pastan kokar klart och dra med peppar- och saltkvarn över svampblandningen.

Ha i lite av pastavattnet och rör runt.

Servera med nykokt pasta och rikligt med riven parmigiano över din kreation!