Från Anderna, i Sydamerika, kommer receptet till denna biff- och grönsakssoppa. Den är perfekt att värma sig med såhär i höst. Den är också utmärkt att ha som lunchlåda!
Recept
2 msk olivolja att sautera i
800 g högrev i grytbitar
3 medelstora morötter i generösa slantar
1/2 grovhackad gul lök
3 finhackade vitlöksklyftor
Oregano
Paprikapulver
4 skalade potatisar skurna i kuber
Dubbel mängd hokkaidopumpa eller butternutpumpa skurna i kuber
2,5 dl gröna bönor, skurna på längden
2,5 dl gröna ärtor
0,5 dl ris
(Champinjoner)
Salt and peppar
2,5 L vatten
2 tärningar köttbuljong
Hetta upp olja i en stor kastrull; fräs köttet i oljan med kryddorna och tillsätt salt och peppar. Bryn tills att köttet har fått färg. Lägg i morötterna, lök och vitlök. Fortsätt att bryna i ungefär fem minuter.
Häll i 2,5 L vatten och lägg i buljongtärningarna. Låt koka i 45 minuter eller tills att köttet har börjat möra till sig. Koka under lock!
Lägg i potatisen och pumpan och låt koka i 20 minuter under lock. Riset kokar du med i soppan under angiven tid på förpackningen. När det är cirka 3 minuter kvar av koktiden lägger du i bönor och ärtor (och champinjoner).