Scones med choklad- och hallonexplosioner

En frukost med lite extra allt? Bjud den eller de du håller av lite extra på scones med små smakexplosioner av mörk choklad och hallon. En perfekt start på helgens begivenheter!

Grundreceptet och idén är hämtat från Therese Molander. Proportionerna är något förändrade, men lika GOTT alltjämt!

Recept

Fyra små scones eller två stora scones

180 g mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
25 g smör
2 dl mjölk
0,5 dl hackad bakchoklad (ej block!)
1 dl frysta hallon

Nyp smör med mjöl fint. Ta därefter i bakpulver och salt och blanda i hallon och hackad bakchoklad.

TIPS: Bakchoklad tål uppvärmning. Det gör blockchoklad också. Skillnaden mellan dem båda är att bakchoklad inte blir lika hård när den har svalnat och behåller delvis sin form i bakverket, till skillnad från blockchoklad.

Rör i mjölk och ha eventuellt i lite mer mjöl om det behövs. Degen ska vara klibbig, som kakdeg ungefär. Den ska däremot inte vara rinnig.

Värm i mitten av ugnen på 250°C och mellan 10-12 minuter eller tills att du får en fin yta på bröden.