Bounty hunter

En av våra favoriter är Bounty-choklad. Vi bestämde oss för att göra egna för att ta med som present till några vänner. Vi lyckades få till en bra blandning, om vi får säga det själva! Receptet är enkelt. Det blev några över till oss själva också!

Recept

Använd Cocada Cremosa-receptet som du hittar här. Låt puddingen koka tills att den blir lite fastare, innan du ställer den på kylning.

Forma små portionsstora kokosbollar av puddingen som nu har svällt och är fast i formen. Platta till bollarna något så att de blir avlånga. Receptet räcker till ett 30-talet bounty-bitar.

Ställ in i frysen i minst en timme.

Smält därefter bakchoklad som har minst 56 procent kakao (ljus choklad går också bra,men chokladen blir mer instabil).

Doppa bounty-bitarna som nu är riktigt kalla, om än inte stenhårda; låt rinna av på ett avrinningsgaller.

Vi förvarar våra bounty-bitar i kylen. Choklad ska egentligen inte förvaras i kylen, men när luftfuktigheten och värmen är som den är i Stockholm just nu så behöver vi göra ett undantag.