Det här är en smakkombination som Micke önskar att han kunde få uppleva för första gången igen! Pizza burrata med brynt smör och rostade pinjenötter. När den italienska mejerigruppen Granarolo nu äntligen har börjat sälja i Sverige så var det ingen tvekan. Burrata på pizzan, basta! Det blir en säker midsommaraftonsfavorit efter sillunchen. Kombinera gärna smakerna med fänkålssalami, zucchini och lök. Vi lagar alltid pizza på vårt grourmetstål!
Vin
Vi rekommenderar: Bellavista, Nr 73145, 334 kr, Franciacorta Cuvée Brut från Italien, Lombardiet Franciacorta. En spännande syrlighet som finner sig till rätta med en fin ton av citrus, bakade äpplen och en låg ton av jästighet samt slagna stenar.
Recept
Rosta pinjenötter på spisen.
Fixa till din pizza, såsom du vill ha den.
Bryn smöret och ha det redo. Gärna i så nära anslutning till att pizzan är färdiggräddad.
Lägg burrata på pizzan och ringla över det brynta smöret och strö över med pinjenötter.
Njut!