Oxfilépasta

Starta veckan med en generös oxfilépasta. Med tilltaget av dijon i såsen kan vi lova er att oxfilén badar i lyckliga smaker för dig att njuta av!
I glaset bjuder vi på en bekantskap från Ronda, i södra Spanien signerat Friederich Schatz i en bordeauxliknande blend.

Vin

Från Finca Sanguijuela, Ronda, i södra Spanien görs en fantastisk Bordeaux-liknande blend! Signerat Friederich Schatz fick vi en bekant smak med druvsorter från Bordeaux och en del tempranillo. En fin strävhet och en pigg syra tillsammans med aromatiska kryddor och röda bär. Vinet öppnar smaklökarna från sidorna och in mot tungans mitt. Den är perfekt till en generös gräddig och proteinrik pastarätt, tack vare sin syra och milda strävhet. Vinet går att beställa på nätet! Vinet är döpt till “A”.

Recept

6 portioner

900 g oxfilé
250 g champinjoner (skivad)
5 dl grädde
3 dl röd mjölk
2 Vitlök (Skivad)
1 msk torkad timjan
Dijonsenap
2 Schalottenlök (hackad)
Eventuellt 1-2 teskedar köttfond
Servera med valfri pasta.

Putsa oxfilén och skär i tärningar och bryn i smör. När köttet fått färg och är medium/rare lyfter du ur det ur pannan och i en skål.

I pannan som du brynt köttet i tar du nu och steker skivad champinjon,
skivad vitlök och hackad schalottenlök. Tillsätt grädden och mjölken och koka upp. Ha i timjan och dijonsenap (2-3 tsk) och låt puttra till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Om en tydligare köttsmak önskas tillsätt en tesked köttfond.


Såsen kan behöva redas ifall en tjock konsistens önskas.

Rör ned köttet så det får lite värme men det är klart godast om köttet inte går för länge.

Servera till nykokt pasta, eller varför inte vända ner lite kokt pasta penne rakt i pannan.