Öppen Lasagne

Öppen lasagne
Öppen lasagne

Öppen lasagne, är något som vi har upptäckt letar sig in på vardagsmenyerna allt mer. Vi testade och fick till en riktigt god kombination av ricotta, vitlöks- och rosmarinfrästa champinjoner och salsicciafärs. För att få sötma och mer jämna toner lade vi till smörslungad babyspenat och ugnsrostade tomater och örtpesto. Lite mandelflarn och skivad parmigiano gjorde det hela lite nötigare och gav en rundare sälta.

Vin

Som dryck föreslår vi Pithos Bianco Cos Giusto Occhipinti 2018, ett vitt macererat vin; Färgen är förföriskt gyllene. Med sin behagliga syrlighet och med runda toner av tropiska stenfrukter, hjortron, marsipan, lime och grapefrukt lyfter vinet de söta, feta och salta komponenterna i lasagnen. Med en viss sälta i smakens ytterligheter så upplevs vinet som extra friskt och gifter sig bra med den smörslungade babyspenaten! Vi ser det som ett utmärkt förslag till vår öppna lasagne!

Recept/Vägledning

Ta beskrivningen som en vägledning. Räkna med två lasagneplattor av färskpasta/person. För en servering för fyra personer så räcker en förpackning ricotta utmärkt och cirka 75-100 g salsicciafärs per person.