Joshuas McGriddle

Vi följer ett antal matbloggar/-vloggar för inspiration! En av kockarna som vi följer är youtubern Joshua Weissman. Han är skaparen till dagens förslag på brunch: en variant på McGriddle! Den här pannkake-frukost-burgaren har enkla smaker, men är trots sina enkel smaker en värdig deltagare på brunchbordet! Med lönnsirapsfyllda pannkakor som omsluter cheddar, pepper cheese, ägg och bacon, så är detta lite av en njutning. Joshua har gjort det till sin grej att göra skräpmat bättre – bland mycket annat!

Gör gärna en grön smoothie på spenat, avokado, banan, apelsin och äpple så känns det genast lite mindre flottigt, men ändå som att du dricker en milkshake!

Recept

Ger cirka 4-6 serveringar

Börja med att koka upp 75 ml lönnsirap och låt sjuda tills det har nått 130°C. Sprid ut på ett bakplåtspapper och låt svalna till rumstemperatur. Gör sedan små kolakulor av lönnsirapen. Räkna med cirka 6-10 st/små kulor per pannkaka.

Pannkakorna
Blanda till en slät smet:
323 g mjölk
225 g mjöl
9 g bakpulver
14 g socker
1 nypa salt
1 ägg
28 g smält smör

Stek till runda pannkakor med hjälp av utstansningsringar som är har Ø 8-9 cm. Fyll med 1,5-2/3 av ringen. Tryck ner 6-10 kulor i varje pannkaka. Repetera tills du har önskat antal par som matchar hur många du tänker servera!

Per servering:
1. Stek 1-2 skivor bacon.
2. Pensla respektive lock med lönnsirap!
3. Vispa ett ägg och stek det lätt. Vik det som en fyrkant.
4. Placera 1 cheddarskiva och 1 peppercheese på den valda botten-pannkaka. Smält lite snabbt i ugnen på grilleffekt.
5. Lägg på ägget och sedan bacon (eller tvärtom).
6. Lägg på locket och servera!

Joshuas McGriddle
Joshuas McGriddle