Nashville hot chicken

Nashville Hot chicken är friterad marinerad kyckling som penslas med eller doppas i en het chili-olja. Vi fick upp ögonen för denna kyckling när den serverades på Low n’ Slow smokehouse, som dessvärre fått stänga. Med upplevelsen färskt i minnet så ville vi göra vår egen, men kanske med mer smak och mindre hetta.

Det finns flera recept på nätet, vilka vi studerade och slutligen gjorde vi som såhär…

Recept

Marinad
3 dl filmjölk
1 tsk vitlökspulver
2 msk Lousiana hot sauce, tabasco kan användas som substitut
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar

Rör ihop ingredienserna och lägg sedan ned 800-1000g kycklinglårfilé. Låt marinera över natten.

Chiliolja
1 dl rapsolja
0.5-1 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
1 tsk cayenne
1 chilifrukt – vi använde Chipotle för att få en rökig smak på ”glazen”

Mortla chili och blanda med övriga ingredienser och koka upp. Håll sedan varmt.

Hetta upp frityrolja till ca 180°C i en kastrull. Skrapa av lite av filmarinaden från kycklingbitarna. De behöver inte torkas av. Vänd i mjöl och doppa sedan i marinaden, därefter vänder du kycklingen i mjölet igen. Detta för att kycklingen ska bli dubbelpanerad.

Fritera tills kycklingen når en innertemperatur på 70°C.
Lägg kycklingbitarna på ett galler och pensla på chilioljan på crusten.

Servera med vitt bröd eller hamburgerbröd, pickles, coleslaw och pommes frites.