Langos – sött och salt

Det blir inte många festivaler det här året. Men misströsta ej, här kommer festivalmatens No1 – langos! Detta flottiga potatisbröd som får våra kranskärl att jubla och våra festivaltarmar att vrida sig av lyckligt överätande. Syndigt gott! Vi bjuder på en klassik langos och en efterrättslangos.

Klassikern servars förstås med hackad rödlök, gräddfil och stenbitsrom. Efterrätten serveras med blåbär och hallon; dessertkesella med smak av hallon och vanilj; några klickar dulce de leche, ringlad vit choklad och zestad lime och citron. För att göra det ännu söter pudrade vi också florsocker över.

Recept

Ett bra recept på langos finns på ICA.se vi rekommenderar er att dra ner på vetemjölet med cirka 1 dl (60 g) och istället arbeta upp gluten i degen så att den blir fluffig och fin efter jäsningen.

Klassiker topping 4 personer:
1 burk stenbitsrom (snåla inte!)
2,5 dl gräddfil (snåla inte!)
0,25 finhackad rödlök

Klassisk langos

Efterrättslangos 4 personer:
25 g vit blockchoklad
125 g färska hallon
125 g färska blåbär
1-2 tsk dessertkesella/langos – hallon och vanilj
1 lime, zestat skal
1 citron, zestat skal
2 tsk dulce de leche/langos
Florsocker tills du skäms

Efterrättslangos