Fantastisk pastasås

När vi gick i butiken så fann vi något som kan liknas vid kitteln med guld vid regnbågens ände. Bacon! Dessutom i en förpackning på 1000g! Alex ögon glittrade och Mickes mage kurrade. Men vad gör man med 1 kg bacon? Pastasås!

Så här kommer det: ett receptet på pastasås som räcker till åtskilliga portioner och en och annan lunchlåda. Lättlagat är det också.

Recept

1 kg bacon
1 liter crème fraîche (vi använde lätt för att “kompensera” lite mot baconfettet)
400 g champinjoner
ca 15 cm purjolök
3 vitlökar
2 msk chiliflingor
2 msk torkad timjan
Svartpeppar

Strimla bacon och stek ordentligt i en stor panna.

Skiva champinjonerna och stek i en annan panna medan baconet går klart.

När baconet börjar bli klart har du över champinjonerna i samma panna
som baconet och tillsätter strimlad purjolök, kryddor och pressad vitlök.

Låt steka någon minut till under omrörning och ha sedan i crème fraîche . Koka upp och låt och låt sjuda en stund så smakerna verkligen sätter sig.

Servera med nykokt pasta, gärna fjärilar eller pasta pene.

Bli först med att kommentera

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte.


*